30 poze   52240 vizite
Albume
Adapostul porumbeilorAdeno Coli PrevenireAlegerea reproducatorilorAlimentatia porumbelului voiajorAnomalii la naparlirea remigelorArticole utileBoala limbii albastreBoli si tratamente la porumbeiBolile porumbeilor si tratarea lorBolile respiratorii o problemaCaile succesuluiCalendar columbofilCalendarul de activitati columbofileCalitate vs cantitateCalitatea hraneiCeai de urzicaCele 10 reguli de baza ale reproductieiCerinteConcursuri pregetire si recuperareConsangvinizareaConstruirea consistentei la porumbeii dumneavoastraContactCosul sau manaCriterii de selectie a porumbeilor voiajoriCriteriile de selectie a porumbeilorCum sa reproduci porumbei buniDe vanzare porumbei cu norme au si cupeDepresia de consangvinizareDespre antrenamentele porumbeilor la inceput de sezon sportivDespre sanatateDisparitia unui cosmarEducatia puilorEfectul caldurii si imunitatii in timpul curselorExcremente moiFa-ti temele inainte de a cumpara porumbeiFormula sucesului in sportul columbofilGafaitul la porumbeii de concursGhid de medicatieGHID SI INFORMATIIGradinita columbofilieiHrana porumbeilorHranire si IntretinereHreanul remediul naturalImperechereaLegile columbofileMai multeMetoda de hranire castigatoareMetode de joc ale masculilorMierea de albina remediul naturalModalitate de inperechereMotivatia porumbeilorMuschiiNaparlireaOpservatii personaleOtetul de mere remediul naturalPELINUL LA PORUMBEIPorumbei in forma si metode de zborPorumbei pierdutiPorumbei voiajori si argila   Porumbei voiajori si catina   Porumbei voiajori si Ceapa      Porumbei voiajori si otetul de miere         Sfaturi trucuriPorumbei voiajori si varzaPregatirea porumbeilorPregatirea puilor inainte de antrenamentePregetire si recuperareProcesul de naparlireProgram de concursProgram de iarna profilactic curativPt porumbei voiajori de zborReactii adverse ale medicamentelorReguli de angajare a porumbeilor la fondReguli de care sa ne amintimRenedii NaturaleReproducere si imperecherea porumbeilorReproducereaReproducerea si imperecherea porumbeilorRetete pentru porumbeiRetete pt porumbeiRolul sarurilor minerale in alimentatia porumbeilorSanatatea ochiuluiSchema de tratament preventiv la porumbeii voiajoriSecretul campionilorSelectia porumbeilorSelectia porumbeilorpt echipa de concursSelectia puilorSfaturiSfaturi despre sanatatea porumbeilorSisteme de jocSite-uri pt columbofiliSpecialistii olandezi si belgieniStiati caSuplimente naturaleTratament pentru porumbei voiajoriTricomonoza si infectii respiratoriiVariolaVarza pentru porumbeiVentilatia in volieraVitalitateaVitalitatea porumbelului voiajorVoiajoriVoiajori 2016Voliera

membru din 14 noiembrie 2010

Reproducerea

Porumbeii de concurs sunt o mare minune, in special pentru persoanele care sunt pasionate de inteligenta animalelor. Abilitatea de a se intoarce la crescatorul sau dupa un zboruri de mii de kilometri este cu siguranta o calitate speciala pentru o pasare. Lasate libere, porumbeii voiajori zboara distante foarte lungi. Insa, de fiecare data cand porumbeii se intorc cu drag in bratele crescatorilor lor, sentimentul de mandrie este nelipsit.


Uimitori cum sunt, porumbeii de concurs nu sunt asa de usor de ingrijit precum alte animale de casa. Reproducerea porumbeilor capabili sa castige concursuri nu este ceva usor, nu este o gluma. Orice crescator de porumbei trebuie sa fie pregatit sa selecteze cu atentie porumbeii si sa inteleaga faptul ca este nevoie de timp si bani. De asemenea, pasiunea pentru aceasta activitate va influenta in mod hotarator succesul in cresterea porumbeilor si transformarea porumbeilor in adevarati castigatori.


Exista in principal trei metode de reproducere pe care le puteti adopta pentru a va asigura ca obtineti pedigree-ul cel mai bun posibil pentru un porumbel de concurs: reproducere prin incrucisare, reproducere in linie si reproducere in consangvinitate.
La reproducerea prin incrucisare, porumbei neinruditi (despartiti de cel putin 5 generatii) sunt imperecheati in speranta obtinerii unor porumbei mai buni – mai buni decat parintii lor. Aceasta metoda de reproducere este mai scumpa decat reproducerea in linie de familie din cauza separatiei intre generatii (cu cat separatia este mai mare, cu atat este reproducerea mai scumpa) dar relativ mai eficienta decat reproducerea in consangvinitate.
Reproducerea in linie permite imperecherea porumbeilor cu separatie de generatie mai mica (ex. nepot-bunic sau var-var) decat separatia necesara la reproducerea prin incrucisare. Desi mai putin scumpa este mult mai sigura decat reproducerea in consangvinitate. Aceasta metoda necesita mai mult timp pentru a obtine trasaturile dorite la un porumbel.


Reproducerea in consangvinitate este cea mai riscanta dar si cea mai de succes metoda in cazul in care detineti porumbei ideali. In acest sistem, imperecherea se intampla intre un porumbel parinte si copilul sau ori intre un porumbel frate si un porumbel sora. Datorita apropierii de generatii, orice trasatura a porumbelului poate fi transmisa cu usurinta la urmas – se transmit insa atat trasaturi pozitive cat si negative. Suplimentar, orice trasatura negativa a unuia dintre porumbeii parinti este foarte posibil sa fie prezenta in urmas din cauza apropierii de generatii.


Deci, in timp ce reproducerea in consangvinitate poate imbunatati trasaturile pozitive ale porumbeilor dumneavoastra, riscul este ca in acelasi timp sa sporeasca si trasaturile negative. Puteti ajunge intr-o situatie cu un porumbel care are atat cele mai bune cat si cele mai proaste trasaturi de la parintii sai – asta intr-adevar ar fi o pierdere! Totodata, desi la reproducerea in consangvinitate nu trebuie cheltuiti asa multi bani pentru a asigura separatia intre generatii (pentru ca porumbeii imperecheati sunt in acceasi generatie), se poate dovedi in final mai costisitoare din cauza faptului ca trebuie eliminati porumbeii cu trasaturi non-ideale. Sa nu mai mentionam faptul ca trebuie sa aveti puterea sa ii eliminati.


Secretul pentru reproducerea celor mai buni porumbei de concurs consta in cunoastrea cat mai precisa a trasaturilor lor. Invatati regulile de compatibilitate si bineinteles putina genetica. Totodata, fiti cat se poate de pasionati de ingrijirea porumbeilor dumneavoastra.

TRUCURI PENTRU FOLOSIREA PARINTILOR ADOPTIVI
Trucul 1:
Daca aveti o pereche in care femela nu mai face oua din orice fel de motiv, sa stiti ca puteti folosi aceasta pereche ca si parinti adoptivi. O pereche care a incercat sa obtina niste urmasi de-ai lor si niciodata nu a reusit, ar fi extrem de fericita sa gaseasca oua in castronul lor. Pentru a fi in siguranta, dati perechii doua oua de plastic si destul de repede ambii parinti vor incepe incubarea, apoi, dupa o zi sau doua, inlocuiti ouale de plastic cu oua reale. Parintii vor produce lapte de porumbel si vor creste puii cu succes. Am facut acest lucru de cateva ori cu doua femele care nu mai faceau oua.


Nota: De asemenea, am reusit cu succes ca aceste perechi sa creasca pui adoptivi. Modul in care am facut acest lucru a fost sa le dau oua de plastic pentru doua zile, apoi sa inlocuiesc ouale cu pui in varsta de 6 zile. Aceste perechi au acceptat puii si i-au crescut cu succes.
Perechile care nu sunt capabile sa aiba pui proprii pot fi foarte utile in caz de urgenta. De exemplu, daca un parinte este pierdut, puteti muta in cele mai multe cazuri puii la o pereche adpotiva.


Trucul 2:
Daca doriti sa dati spre adoptie copiii unei super perechi, dar parintii adoptivi nu au depus oua inca, puteti incerca o abordare diferita. Lasati perechea sa incubeze puii, apoi mutati acesti pui la parintii adoptivi atunci cand sunt gata. Modul in care se face asta este urmatorul:
1. Perechea A depune oua, dar perechea B inca nu a pus.
2. Perechea A are acum oua de 10 zile, dar perechea B inca nu are nici un ou.
3. Perechea A are acum oua de 12 zile si in cele din urma si perechea B face oua.
4. Acum, inlocuiti ouale de la perechea B cu oua de plastic.
5. La sase zile dupa ce perechea B are oua, perechea A are deja doi pui.
6. Asteptati pana cand puii au 5-6 zile, iar parintii nu ii mai hranesc cu lapte de porumbel, ci cu cereale normale.
7. Acum, inlocuiti ouale de plastic la perechea B, cu puii, si urmariti-i cu atentie. (Un moment bun pentru a face acest lucru este de aproximativ cu o ora inainte de ora mesei)
8. Perechea va parea confuza pentru un timp, dar in curand va accepta puii ca fiind ai lor. S-ar putea chiar sa ii hraneasca imediat.
9. Acum reproducatorii dumneavoastra si noii parinti (perechea B) vor manca si ei. Apoi vor hrani si puii la fel cum fac toate celelalte perechi.


In acest fel puteti economisi ceva timp, pentru ca perechea A va incepe o alta runda de indata ce veti muta puii. Am dat spre adoptie pui la perechi care s-au asezat oua vechi de doar doua zile. Atata timp cat ambii parintii adoptivi au stat cel putin o data pe oua, ei vor accepta puii.


Trucul 3:
Perechilor cu experienta, in special femelele (cu experienta - au adoptat cateva generatii de pui in viata lor) le pot fi date oua spre adoptie, chiar daca ei nu au avut orice oua proprii. Sa spunem ca avem o pereche veche, iar noi doar ii imperechem din nou. Doua zile mai tarziu super-perechea noastra A face doua oua, dar perechea B inca nu a facut oua. Puteti da ouale de la perechea A la perechea B si femela le va accepta ca fiind ale ei. Daca femela nu a inceput inca sa faca oua, este posibil chiar sa nu faca oua de-ale ei. Pentru a fi siguri, este mai bine sa marcati ouale de la perechea A, astfel incat chiar daca femela din perechea B face oua sa le puteti arunca.


Pentru aceste trucuri este nevoie sa fiti un pic atenti si stiti ce aveti de facut. Trebuie sa fiti atenti in primele zile, sa va asigurati ca puii sunt hraniti si ca perechile stau pe oua. De aceea este bine sa faceti aceste lucruri atunci cand stiti ca aveti timp sa urmariti pasarile pentru cateva ore. Daca o femela sta pe oua pentru o ora sau doua, fara sa plece, puteti fi destul de sigur ca le-a acceptat. Puteti testa, de asemenea, prin scoaterea femelei din cuib si lasarea masculului pe oua pentru o vreme.
Acelasi lucru se aplica la pui. Asigurati-va ca sunteti prezenti pentru a vedea daca parintii hranesc puii cel putin o data inainte considera ca lucrurile sunt in ordine.
Am testat toate aceste metode si stiu ca functioneaza. Speram ca vor fi de ajutor si pentru dumneavoastra.


VOLIERA DE REPRODUCERE
Succesul in concursuri este rezultatul activitatilor de reproducere, a antrenamentului, nutritiei, consistentei, rezistentei, inimii, a inteligentei superioare si a capacitatii de intoarcere acasa. In cursele de porumbei, nu exista inlocuitor pentru calitatile de mai sus. Numai rezultatele excelente in cele mai grele curse, generatie dupa generatie, trebuie sa fie obiectivului oricarei voliere de reproducere.


Aveti tot timpul in minte faptul ca rezultatul muncii voastre nu poate fi decat la fel de bun ca si fundatia pe care este cladit. Consideram pedigree-ul (liniile de sange) ca fiind “amprenta genetica” a potentialului unei pasari. Linia de sange este mult mai importanta decat preferintele personale pentru un anumit semn la ochi, tip de aripa, forma a corpului, culoare etc.


Nici un crescator de porumbei nu poate garanta ca orice pasare pe care el o creste si o vinde va deveni un campion sau un reproducator. Cele mai bune perechi de reproducere din voliera produc un anumit procentaj de pasari care nu au calitatile de a deveni campioni.


Totusi, ca in toate volierele de succes, ne straduim sa tinem acest numar de pasari inferioare la minim. Putem oferi urmasi de calitate in fiecare an facand reproducerea numai cu acele pasari al caror pedigree indica faptul ca liniile lor de sange, atat cele immediate cat si cele mai indepartate, produc porumbei de curse sau reproducatori de top.
Astfel de linii de sange indica faptul ca puii ar trebui sa aiba mai multe gene pozitive pentru activitatea de concurs decat gene negative. Astfel este crescut potentialul lor de a deveni buni porumbei de curse, de reproducere sau ambele.


Credem cu tarie ca toate comportamentele sunt influentate atat de factori genetici cat si factori de mediu. Noi, ca si crescatori de porumbei, trebuie sa stim care comportament, bun sau rau, este mostenit. Programul de reproducere se concentreaza pe calitatile care sunt mostenite genetic si care sunt necesare pentru a fi competitivi in curse si la reproducere.


Totodata, recunoastem ca mediul pe care crescatorii il creaza pentru pasarile lor este diferit de la o voliera la alta. Nu avem control asupra volierelor crescatorilor. Acelea care sunt suprapopulate, cu programe precare de mentinere a sanatatii, cu dieta si nutritie inferioare, cu lipsa de antrenament isi streseaza suplimentar pasarile si nu le permit sa isi atinga adevaratul lor potential ca si porumbei de curse sau de reproducere. Performanta este afectata cand exista un dezechilibru intre mediul in care traieste pasarea si dieta.

Asigurarea acestor conditii este responsabilitatea crescatorului. Acestea sunt create de om, nu sunt mostenite genetic. Dar testul final ramane concursul in sine si nivelul lui de competitivitate.

PORUMBEI PENTRU REPRODUCERE PROGRAM DE REPRODUCERE DE SUCCES
Datorita stilului unic de competitie din Taiwan si a anotimpurilor diferite de reproducere, crescatorii trebuie sa îsi selecteze si sa pregateasca reproducatorii de mai multe ori pe an, pentru a asigura cea mai buna posibilitate de fertilizare a oualor, clocire a puilor si de crestere a unor pui puternici si sanatosi.

Asigurati reproducatorilor o dieta bogata în proteine, cam 20-22%, plus electroliti, vitamine, minerale în apa de doua ori pe saptamana, 365 zile pe an. Asigurati reproducatorilor un program regulat de hranire si hranitii de cel putin trei ori pe zi atunci cand cresc pui. Schimbati apa de cel putin trei ori pe zi si sterilizati în mod regulat containerele pentru mancare si apa. Pe durata de crestere a puilor, pastrati hrana, pietris si apa în crescatorii tot timpul. Asigurati-va ca reproducatorii sa nu ramana în nici un moment fara hrana sau apa.

Din cauza climatului cald, reproducatorii nostri nu trec prin procesul de naparlire ca pasarile care au parte de schimbari extreme de temperatura; prin urmare, pasarile noastre se pot reproducere si pot naparli aproape tot anul. Aceasta este o perioada de timp foarte stresanta, iar pasarile trebuie sa fie hranite în mod corespunzator. Multe studii au dovedit ca porumbeii vor fi mai SANATOSI si vor CONCURARA / REPRODUCE MAI BINE atunci cand au UN PROGRAM FIX.


1. Prima prioritate este selectarea pasarilor de reproducere dupa criteriul sanatate si vitalitate. Alegeti doar cele mai sanatoase si puternice pasari din crescatorie pentru lotul de reproducere.


2. În afara de o stare buna de sanatate, selectati pentru reproducere pasari care au o BUSOLA buna sau INSTINCT DE CASA si APTITUDINI DE NAVIGATIE. Fara sanatate si instinct de casa, îti pierzi timpul si banii.


3. Cele mai valoroase pasari din crescatorie sunt cele bune reproducatoare. Regula de baza în reproducere este aceea ca valoarea unui porumbel este judecata în functie de calitatea puilor lui, dar numai dupa un numar echitabil de pui nascuti si crescuti.


4. Calitatea fiecarui reproducator poate fi determinata si masurata de performantele obtinute la curse de puii – copii si de puii – nepoti. Este necesara testarea mai multor împerecheri pentru a obtine rezultate. Rezultatele procesului de formare si rezultatele obtinute la curse sunt adevaratul judecator în competitia detinerii „PERECHII DE AUR ÎN REPRODUCERE”.


5. Scopul nostru este acela de a reproduce si de a dezvolta porumbei pentru curse cu maturizare precoce si care sa faca fata conditiilor dure, cu abilitati de navigare puternice care vor zbura la toate vitezele, conditiile si distantele.


6. Pastrand cu acuratete datele, crescatorii au gasit anumite împerecheri care au avut în mod constant rezultate bune la curse. Expresia „Pereche de succes sau Nicking” a fost folosita pentru a descrie aceste rezultate foarte bune. Ea se bazeaza în întregime pe performantele obtinute la curse si cele de reproducere din trecut. Se merge pe ideea ca istoria tinde sa se repete atat în termeni de REZULTATE cat si ESECURI DEMONSTRATE. Aceasta nu reprezinta un glob de cristal, dar va pot oferi o imagine exacta asupra trecutului. Selectati în functie de sanatatea excelenta, instinctul de casa, aptitudinile de navigatie, tenacitatea în competitii, maturitate timpurie si pasari care sunt usor de motivat si cu rezultate dovedite la curse.


7. Pasarile bune se vor adapta în timp la orice tip de conditii. Pasarile care provin din linia de sange a celor care s-au dovedit deja a fi de succes în Taiwan sunt singurele pasari care ar trebui sa fie reproduse. Acestea sunt pasarile care s-au „ADAPTAT PRIN SELECTIE NATURALA SI AU SUPRAVIETUIT CONDITIILOR DE CURSE GENERATIE DUPA GENERATIE”.


8. Pasarile urmase pe linia de sange a porumbeilor cu rezultate bune la reproducere si campioane la curse trebui sa fie la prima sau a doua generatie de pedigree. Trebuie sa elaboram un program de reproducere pentru fiecare generatie în parte. Nu exista nici o influenta genetica dupa a treia generatie, iar posibilitatea de a trece peste a patra generatie fara a dovedi succesul este o PIERDERE DE TIMP SI BANI.


9. IMPORTANT - Vrem doar pasari de cursa si reproducatori dovediti a fi din linia de sange a primei si celei de a doua generatii de pasari care au avut succes în cursele din Taiwan.


10. Trebuie sa distrugeti sau sa selectati toate pasarile de slaba calitate si sa pastrati doar cele mai bune pasari pentru reproducere. Teoria „Succesul produce Succes” poate fi foarte adevarata. Atat trasaturile bune cat si cele rele sunt prezente în mod ereditar în fiecare pasare. Exista doar doua tipuri de pasari:

CELE BUNE care va pot ajuta sa va intariti;
CELE RELE care va costa timp, bani si agravarea situatiei prin rezultate slabe.

Atunci cand decideti sa selectati porumbeii pentru reproducere, uitati totul despre nume, pedigree, tulpini, costuri, sentimente (ale tale sau ale altora) si uitati-va doar la rezultate. DACA PASAREA VA POATE AJUTA SA MERGETI ÎNAINTE SI SA VA ÎMBUNATATITI REZULTATELE, PASTRATI-O, DACA NU, SCAPATI DE EA. FARA SCUZE SAU A DOUA SANSA, TRIATI-O.

Program de Reproducere de Succes Partea a 2-a

11. Una sau doua perechi care s-au dovedit si rudele apropiate de sange (frati / surori, etc.) pot aduce rezultate bune unui crescator timp de mai multi ani. Pentru al treilea sezon puii necesita o planificare atenta pentru seria de curse din partea crescatorului care trebuie sa aiba cea mai buna perechi de pui la momentul vanzarii.


12. Unei pasari ii trebuiesc trei serii de curse sau sa aiba 4-6 pui pentru a-si putea dovedi capacitatea de reproducere. Rezultate bune si aceasta ramane, rezultatele proaste si trebuie sa plece. Daca pasarea nu va poate ajuta in a va imbunatati rezultatele de reproducere in crescatorie, nu este de nici o valoare si atunci ar trebui inlaturata.


13. „TRIEREA” nu tine cont de legatura de sange, tulpini, costuri, sau de origine, trebuie sa fie eliminate toate pasarile de reproducere din crescatorie care ofera rezultate proaste si care va impiedica sa va imbunatatiti. Iata cateva exemple:


A. Inlaturati orice pasare care nu are o sanatate buna, precum si orice reproducator care nu produce pui puternici si sanatosi.
B. Inlaturati orice reproducator in cazul in care puii sunt greu de manevrat si domesticit.
C. Inlaturati orice reproducator in cazul in care puii nu vor zbura din crescatorie si nu sunt usor de antrenat.
D. Inlaturati orice reproducator in cazul in care puii nu pot tine pasul cu restul echipei de cursa si care aparent nu au nici o scuza pentru intarziere si faptul ca sunt lenesi.
E. Inlaturati orice pereche care provoaca pierderi majore si care are o capacitate scazuta a instinctului de casa inainte de a incepe seria curselor.
F. Inlaturati orice pasari ale caror pui nu au avut nici un succes peste apa (pasari care se pierd prima data, peste apa).
G. Inlaturati orice reproducator care produce pui care au perioade de recuperare scazute. Pasarile la care intoarcerea de la o cursa dificila dureaza mai multe zile sunt usor de pierdut in urmatoarea cursa.
H. Inlaturati orice reproducator care produce pui care nu poseda tenacitate. Aceasta este o trasatura pe care columbofili uneori o ignora in programul de reproducere „PASARI REZISTENTE LA CONDITII METEO” / versatilitatea de a se adapta la diverse conditii dificile in timpul unei curse si de a se recupera rapid dupa o cursa dificila.


14. Crescatorii trebuie sa inteleaga ca abilitatea si potentialul unei pasari sunt influentate atat de factori genetici cat si de mediu. Trebuie sa selectam pasarile care au calitatile genetice de care avem nevoie si pe care le cautam in curse de Taiwan (inteligenta, putere, maturitate timpurie, capacitatea de navigatie, busola, instinctul de casa, motivatie, determinare, dorinta, inima si stare buna de sanatate). Factorii de mediu sunt „manual” facuti, nu tin de genetica. Crescatorii trebuie sa recunoasca faptul ca mediul creat pentru pasarile lor este mult diferit si unic pentru fiecare crescatorie in parte. Crescatoriile care sunt suprapopulate, cu program slab de intretinere a sanatatii, dieta si nutritie saraca, un antrenament insuficient confera pasarilor lor conditii severe de stres si nu le permite sa ajunga la adevaratul lor potential, fie la nivel de curse sau de reproducatori. Performanta este afectata atunci cand nu exista nici un fel de echilibru intre mediul inconjurator si dieta.


15. La fel ca in cazul lotului de reproducatori, trebuie sa acordam o atentie deosebita „GAINILOR DE REPRODUCERE”. Fiecare pasare este individuala si trebuie sa fie tratata ca atare. Acordati o atentie deosebita dietei fiecarei gaini. Este important sa aveti toate ouale bine formate si netede. Este important sa aveti un program de medicamentatie pentru toti reproducatorii, si crescatorii care isi studiaza mereu porumbeii si acorda o atentie deosebita sanatatii acestora, 365 zile pe an, isi cresc sansele de succes.


In ultimii ani, mai multi crescatori europeni si americani s-au specializat in anumite tipuri de curse si distante. Aceasta pare a fi adevarat in lumea moderna si mai ales in sportul cu porumbei. In trecut, am fi putut gasi porumbei care sa fie rapizi pe distante scurte, rezistenti la distante mijlocii si care au rezistenta necesara pentru cursele de o zi.

Crescatorii din Taiwan trebuie sa caute pasari care pot zbura 100-500 mile in conditii meteorologice nefavorabile, caldura extrema, schimbari de temperatura, teren dificil / curse pe mare si vanturi dure, care se schimba. Acesta NU este noul porumbel modern de astazi din America si Europa, care se specializeaza la anumite distante. Multi crescatori si tulpini celebre sunt cunoscuti pentru performantele specifice. Crescatorul si-a dezvoltat pasarile pentru a se adapta la stilul sau de formare profesionala, conditiilor din zona sa, si distantele in care doresc sa concureze (PASARI DE SPECIALITATE).

Sportul cu porumbei a fost timp de multi ani un sport comercial. In fiecare an, sunt multi porumbei vanduti si cei mai multi dintre ei nu valoreaza nimic. Astazi, „REPRODUCATORII COMERCIALI” sunt reprodusi pentru vanzari si nu pentru capacitatile pe care le au in curse. Cele mai multe dintre ele sunt doar pene de vanzare cu pedigree frumos si nu pasari de calitate care pot face fata stilului dur de curse in Taiwan. Acesti comercianti de pene au profitat de multi si au provocat un mare dezastru in domeniul reproducerii de pasari de curse de calitate. De cele mai multe ori campaniile lor de publicitate sunt 100% mai bune decat pasarile pe care le ofera.


Ar trebui sa fie alegerea crescatorului de a reproduce de la o pasare care zboara in seria de curse sau o mare parte din ea, si arata capacitatea acesteia de a gestiona conditiile cursei, in speranta ca va da aceste calitati dorite la urmatoarea generatie. EVITATI PASARILE REPRODUCATOARE COMERCIALE! Pentru a reproduce acest tip de pasari nedovedite este intotdeauna un risc mare, cu putin succes. Selectati intotdeauna reproducatorii din rudele de sange ale familiilor care s-au dovedit deja ele a fi de succes in stilul dur de curse Taiwan, mai ales in zona de curse in care concurati (Taiwan de Nord, Central, de Sud). Genetica a dovedit ca „Succesul produce Succes”.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.