30 poze   47088 vizite
Albume
Adapostul porumbeilorAdeno Coli PrevenireAlegerea reproducatorilorAlimentatia porumbelului voiajorAnomalii la naparlirea remigelorArticole utileBoala limbii albastreBoli si tratamente la porumbeiBolile porumbeilor si tratarea lorBolile respiratorii o problemaCaile succesuluiCalendar columbofilCalendarul de activitati columbofileCalitate vs cantitateCalitatea hraneiCeai de urzicaCele 10 reguli de baza ale reproductieiCerinteConcursuri pregetire si recuperareConsangvinizareaConstruirea consistentei la porumbeii dumneavoastraContactCosul sau manaCriterii de selectie a porumbeilor voiajoriCriteriile de selectie a porumbeilorCum sa reproduci porumbei buniDe vanzare porumbei cu norme au si cupeDepresia de consangvinizareDespre antrenamentele porumbeilor la inceput de sezon sportivDespre sanatateDisparitia unui cosmarEducatia puilorEfectul caldurii si imunitatii in timpul curselorExcremente moiFa-ti temele inainte de a cumpara porumbeiFormula sucesului in sportul columbofilGafaitul la porumbeii de concursGhid de medicatieGHID SI INFORMATIIGradinita columbofilieiHrana porumbeilorHranire si IntretinereHreanul remediul naturalImperechereaLegile columbofileMai multeMetoda de hranire castigatoareMetode de joc ale masculilorMierea de albina remediul naturalModalitate de inperechereMotivatia porumbeilorMuschiiNaparlireaOpservatii personaleOtetul de mere remediul naturalPELINUL LA PORUMBEIPorumbei in forma si metode de zborPorumbei pierdutiPorumbei voiajori si argila   Porumbei voiajori si catina   Porumbei voiajori si Ceapa      Porumbei voiajori si otetul de miere         Sfaturi trucuriPorumbei voiajori si varzaPregatirea porumbeilorPregatirea puilor inainte de antrenamentePregetire si recuperareProcesul de naparlireProgram de concursProgram de iarna profilactic curativPt porumbei voiajori de zborReactii adverse ale medicamentelorReguli de angajare a porumbeilor la fondReguli de care sa ne amintimRenedii NaturaleReproducere si imperecherea porumbeilorReproducereaReproducerea si imperecherea porumbeilorRetete pentru porumbeiRetete pt porumbeiRolul sarurilor minerale in alimentatia porumbeilorSanatatea ochiuluiSchema de tratament preventiv la porumbeii voiajoriSecretul campionilorSelectia porumbeilorSelectia porumbeilorpt echipa de concursSelectia puilorSfaturiSfaturi despre sanatatea porumbeilorSisteme de jocSite-uri pt columbofiliSpecialistii olandezi si belgieniStiati caSuplimente naturaleTratament pentru porumbei voiajoriTricomonoza si infectii respiratoriiVariolaVarza pentru porumbeiVentilatia in volieraVitalitateaVitalitatea porumbelului voiajorVoiajoriVoiajori 2016Voliera

membru din 14 noiembrie 2010

Reguli de angajare a porumbeilor la fond

Trebuie stiut ca porumbelul calator ajunge la completa sa dezvoltare la 2 sau chiar 3 ani.La aceasta varsta ei sunt apti de dus la zborurile de concurs la 40,600-700 si chiar 1000 km,deci fond.
De asemenea,sa nu se foloseasca porumbeii care sunt angajati in concursuri in fiecare saptamana caci vor avea mici sanse de succes in clasari bune.
Porumbeii menajati la tinerete vor da bune rezultate la fond daca sunt de rasa buna.Imperecherile sa se faca cat mai tarziu,catre sfarsitul lunii martie,iar porumbeii sa fie lasati sa creasca numai un rand de pui pana la inceputul lunii mai.Este bine sa retragem porumbita cand va avea loc al doilea rand de oua.Se va opri naparlirea care-si va relua cursul catre inceputul lunii iunie.La cea de-a doua crestere,vom avea un porumbel care din punct de vedere al naparlirii se va prezenta foarte bine pana la sfarsitul lunii august.Penajul si in special micile pene ale mantiei penajului incep sa se declanseze numai dupa caderea celei de-a sasea remige principala.

Angajarea masculilor-concursuri de fond la "natural"

Cand ei clocesc de la 5-6 zile si mai mult de 15 zile.Masculii care gonesc femelele la cuib si nu au pui nu este indicat sa fie angajati.Ei sunt nervosi si nu vor putea da randament.Ei trebuie sa fie calmi pentru fond.Cand masculul are un pui mare si cand reincepe goana la cuib,sau cand are un pui mare,singurul pe care il poate il creste este indicat sa-l angajam la concurs.Trebuie ajutat cu hrana puiul pentru a nu epuiza masculul.Cand masculul se introduce in cos trebuie sa avem grija sa introducem femela la pui,care va continua sa hraneasca puiul.
Cand maculul are un pui mare de la 15-21 zile si cloceste pe oua 8-10 zile.Porumbelul destinat concursurilor da rezultate bune cand este luat de pe cuib,el fiind calm.

DE RETINUT:
Hrana unui nr exagerat de pui, goana la cuib, ouatul repetat sunt factori care diminueaza forta porumbelului care se angajeaza la concurs.

Angajarea femelelor la concursurilor de fond-la "natural"

Cand ele clocesc mai mult de 15 zile.Ele simt ca la intoarcere vor gasi si puisorii mici.Femelele vor fi nerabdatoare de a-si ingriji noua familie de puisori si vor face in conseciinta toate eforturile pentru a se reintoarce cat mai degraba la familiile lor.Femela care cloceste in primele 1-6 zile nu este bine sa fie angajata deoarece ea pierde dragostea de cuib,deci de clocit;s-ar putea intampla ca ele sa paraseasca cuibul,clocirea si nu mai corespund scopului nostru de a fi angajate si in continuare la concursuri.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.