30 poze   47207 vizite
Albume
Adapostul porumbeilorAdeno Coli PrevenireAlegerea reproducatorilorAlimentatia porumbelului voiajorAnomalii la naparlirea remigelorArticole utileBoala limbii albastreBoli si tratamente la porumbeiBolile porumbeilor si tratarea lorBolile respiratorii o problemaCaile succesuluiCalendar columbofilCalendarul de activitati columbofileCalitate vs cantitateCalitatea hraneiCeai de urzicaCele 10 reguli de baza ale reproductieiCerinteConcursuri pregetire si recuperareConsangvinizareaConstruirea consistentei la porumbeii dumneavoastraContactCosul sau manaCriterii de selectie a porumbeilor voiajoriCriteriile de selectie a porumbeilorCum sa reproduci porumbei buniDe vanzare porumbei cu norme au si cupeDepresia de consangvinizareDespre antrenamentele porumbeilor la inceput de sezon sportivDespre sanatateDisparitia unui cosmarEducatia puilorEfectul caldurii si imunitatii in timpul curselorExcremente moiFa-ti temele inainte de a cumpara porumbeiFormula sucesului in sportul columbofilGafaitul la porumbeii de concursGhid de medicatieGHID SI INFORMATIIGradinita columbofilieiHrana porumbeilorHranire si IntretinereHreanul remediul naturalImperechereaLegile columbofileMai multeMetoda de hranire castigatoareMetode de joc ale masculilorMierea de albina remediul naturalModalitate de inperechereMotivatia porumbeilorMuschiiNaparlireaOpservatii personaleOtetul de mere remediul naturalPELINUL LA PORUMBEIPorumbei in forma si metode de zborPorumbei pierdutiPorumbei voiajori si argila   Porumbei voiajori si catina   Porumbei voiajori si Ceapa      Porumbei voiajori si otetul de miere         Sfaturi trucuriPorumbei voiajori si varzaPregatirea porumbeilorPregatirea puilor inainte de antrenamentePregetire si recuperareProcesul de naparlireProgram de concursProgram de iarna profilactic curativPt porumbei voiajori de zborReactii adverse ale medicamentelorReguli de angajare a porumbeilor la fondReguli de care sa ne amintimRenedii NaturaleReproducere si imperecherea porumbeilorReproducereaReproducerea si imperecherea porumbeilorRetete pentru porumbeiRetete pt porumbeiRolul sarurilor minerale in alimentatia porumbeilorSanatatea ochiuluiSchema de tratament preventiv la porumbeii voiajoriSecretul campionilorSelectia porumbeilorSelectia porumbeilorpt echipa de concursSelectia puilorSfaturiSfaturi despre sanatatea porumbeilorSisteme de jocSite-uri pt columbofiliSpecialistii olandezi si belgieniStiati caSuplimente naturaleTratament pentru porumbei voiajoriTricomonoza si infectii respiratoriiVariolaVarza pentru porumbeiVentilatia in volieraVitalitateaVitalitatea porumbelului voiajorVoiajoriVoiajori 2016Voliera

membru din 14 noiembrie 2010

Hreanul remediul natural

Denumit stiintific armoracia rusticana, hreanul este o planta originara din estul Europei, folosita la gatit, pentru gustul sau condimentat si aromat, dar si in medicina naturista pentru beneficiile curative.
Radacinile sunt cele care se folosesc atat in bucatarie, cat si in medicina, pentru continutul bogat in vitamine, fitoncide (substante cu actiune antibacteriana) sau uleiuri eterice (cu efect calmant).Hreanul nu este o planta pretentioasa. Ea rezista atat la temperaturile scazute, cat si la seceta prelungita. Nu se cultiva in solurile nicipoase, ci in cele argiloase si ferme.

Intrebuintari curative

Hreanul poate trata cu succes mai multe afectiuni, asociate sistemului respirator sau urinar. Astfel, radacina de hrean poate inlocui tratamentul medicamentos in cazul bolilor respiratorii.Este foarte recomandat ca hreanul, sa fie folosit in salatele administrate porumbeilor, impreuna cu ceapa si usturoiul, dar si cu celelalte legume enumerate in articolele precedente.Racelile isi gasesc remediul intr-o radacina de hrean medie, consumata la cateva zile de porumbei. Caile respiratorii vor fi eliberate, iar vitaminele continute de hrean dar si continutul proteic din alimentatie vor revitaliza organismul.
Hreanul mai este folosit si in tratarea infectiilor intestinale. Prin actiunea sa antibacteriana si antiinflamatoare, elimina imediat primele simptome ale infectiei. Pentru un tratament eficient, alternati consumul de hrean cu cel de ceapa si usturoi.


Forma de administrare si cantitatile recomandate !!!

Hreanul, folosit ca medicament natural, poate fi administrat sub forma de sirop, tinctura, vin tonic, energizant sau proaspat ras. Siropul se realizeaza in casa, prin stoarcerea sucului dintr-o radacina data prin razatoare, in care ati adaugat o lingurita de miere.
Dupa cateva minute in care ati lasat amestecul la macerat, puteti folosi siropul tratament. Tinctura este mult mai concentrata si se obtine dintr-o radacina de hrean rasa, in care ati adaugat putin alcool. Dupa opt zile se strecoara si astfel se obtine tinctura care trateaza afectiunile enumerate mai sus.
Energizantul cu hrean se obtine din oua, lamaie si radacini de hrean rase. 12 oua se tin tot atatea ore in suc de lamaie. Dupa o jumatate de zi se scot, se bat energic si se toarna din nou in sucul de lamaie, in care ati adaugat un kg de hrean ras, putin alcool si miere.(Aceasta portiune este foarte recomandata noua oamenilor)Amestecul se lasa la macerat noua zile si astfel ati obtinut tonicul perfect pentru fiecare zi in care sunteti lipsiti de energie.

ATENTIE!
Evitati consumul in exces. Hreanul poate provoca tulburari digestive, prin actiunea sa puternica.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.