30 poze   47041 vizite
Albume
Adapostul porumbeilorAdeno Coli PrevenireAlegerea reproducatorilorAlimentatia porumbelului voiajorAnomalii la naparlirea remigelorArticole utileBoala limbii albastreBoli si tratamente la porumbeiBolile porumbeilor si tratarea lorBolile respiratorii o problemaCaile succesuluiCalendar columbofilCalendarul de activitati columbofileCalitate vs cantitateCalitatea hraneiCeai de urzicaCele 10 reguli de baza ale reproductieiCerinteConcursuri pregetire si recuperareConsangvinizareaConstruirea consistentei la porumbeii dumneavoastraContactCosul sau manaCriterii de selectie a porumbeilor voiajoriCriteriile de selectie a porumbeilorCum sa reproduci porumbei buniDe vanzare porumbei cu norme au si cupeDepresia de consangvinizareDespre antrenamentele porumbeilor la inceput de sezon sportivDespre sanatateDisparitia unui cosmarEducatia puilorEfectul caldurii si imunitatii in timpul curselorExcremente moiFa-ti temele inainte de a cumpara porumbeiFormula sucesului in sportul columbofilGafaitul la porumbeii de concursGhid de medicatieGHID SI INFORMATIIGradinita columbofilieiHrana porumbeilorHranire si IntretinereHreanul remediul naturalImperechereaLegile columbofileMai multeMetoda de hranire castigatoareMetode de joc ale masculilorMierea de albina remediul naturalModalitate de inperechereMotivatia porumbeilorMuschiiNaparlireaOpservatii personaleOtetul de mere remediul naturalPELINUL LA PORUMBEIPorumbei in forma si metode de zborPorumbei pierdutiPorumbei voiajori si argila   Porumbei voiajori si catina   Porumbei voiajori si Ceapa      Porumbei voiajori si otetul de miere         Sfaturi trucuriPorumbei voiajori si varzaPregatirea porumbeilorPregatirea puilor inainte de antrenamentePregetire si recuperareProcesul de naparlireProgram de concursProgram de iarna profilactic curativPt porumbei voiajori de zborReactii adverse ale medicamentelorReguli de angajare a porumbeilor la fondReguli de care sa ne amintimRenedii NaturaleReproducere si imperecherea porumbeilorReproducereaReproducerea si imperecherea porumbeilorRetete pentru porumbeiRetete pt porumbeiRolul sarurilor minerale in alimentatia porumbeilorSanatatea ochiuluiSchema de tratament preventiv la porumbeii voiajoriSecretul campionilorSelectia porumbeilorSelectia porumbeilorpt echipa de concursSelectia puilorSfaturiSfaturi despre sanatatea porumbeilorSisteme de jocSite-uri pt columbofiliSpecialistii olandezi si belgieniStiati caSuplimente naturaleTratament pentru porumbei voiajoriTricomonoza si infectii respiratoriiVariolaVarza pentru porumbeiVentilatia in volieraVitalitateaVitalitatea porumbelului voiajorVoiajoriVoiajori 2016Voliera

membru din 14 noiembrie 2010

Adapostul porumbeilor

Proiectarea adapostului
Indiferent de zona geografică în care este amplasată crescătoria, de formă, mărime sau structură, porumbeii trebuie să beneficieze de:
• Lumină solară pe timpul zilei;
• Un loc sigur de odihnă pe timpul nopţii.

Lumina solară şi adăpostul înălţat de la sol
Lumina solară este o cerinţă de bază pentru toate păsările şi e uşor de observat efectele pozitive ale soarelui asupra sănătăţii şi bunei dispoziţii a porumbeilor.
În zilele însorite, porumbeii sunt mult mai veseli şi mai sprinteni decât în zilele înnorate sau ploioase, când sunt deprimaţi şi nepăsători.
Se ştie că lumina soarelui influenţează producerea vitaminei D de către pielea porumbelului şi este foarte necesară oaselor, penajului şi sănătăţii reproductive, însă trebuie să aibă şi alte efecte pozitive asupra metabolismului şi sistemului imunitar de vreme ce păsările arată atât de viguros când au acces direct la lumina solară.
Din acest motiv, este recomandat ca fiecare pasăre din crescătorie
să aibă acces direct la lumina soarelui.

Cea mai bună metodă de a realiza acest lucru este înălţarea adăpostului de la sol.
Adăpostul amplasat la înălţime faţă de sol este ideal pentru băile de soare, protejând crescătoria împotriva umezelii şi echipa de zburători împotriva potenţialilor germeni dăunători aflaţi pe jos.
În cazul reproducătorilor, acest tip de adăpost este, de obicei, deschis, în timp ce compartimentul de zbor trebuie să fie închis pe timp de noapte pe durata sezonului competiţional.
Adăpostul devine repede zona favorită de odihnă şi recreare atât pentru reproducători cât şi pentru zburători, jucând un rol important în consolidarea legăturii dintre porumbei şi crescătorie.

Securitatea şi odihna pe timpul nopţii
Crescătorul care acordă o atenţie specială construirii unui adăpost care să ofere porumbeilor odihnă totală pe timpul nopţii va fi răsplătit cu o colonie mai sănătoasă şi rezultate competiţionale constante.
Atât compartimentul de reproducţie, cât şi cel de zbor trebuie să protejeze păsările împotriva umezelii, temperaturilor extreme, fluxului de aer prea scăzut sau prea ridicat, prădătorilor, zgomotului, fumului, luminii prea puternice sau altor factori perturbatori, astfel încât păsările să se poată odihni, în special pe timpul nopţii.
Odihna adecvată este o pre-condiţie majoră pentru menţinerea
stării de sănătate şi a rezultatelor bune în concursuri.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 2
dorusimada 3 februarie 2012  
vand oua pt incubat gaini de rasa
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.