30 poze   52183 vizite
Albume
Adapostul porumbeilorAdeno Coli PrevenireAlegerea reproducatorilorAlimentatia porumbelului voiajorAnomalii la naparlirea remigelorArticole utileBoala limbii albastreBoli si tratamente la porumbeiBolile porumbeilor si tratarea lorBolile respiratorii o problemaCaile succesuluiCalendar columbofilCalendarul de activitati columbofileCalitate vs cantitateCalitatea hraneiCeai de urzicaCele 10 reguli de baza ale reproductieiCerinteConcursuri pregetire si recuperareConsangvinizareaConstruirea consistentei la porumbeii dumneavoastraContactCosul sau manaCriterii de selectie a porumbeilor voiajoriCriteriile de selectie a porumbeilorCum sa reproduci porumbei buniDe vanzare porumbei cu norme au si cupeDepresia de consangvinizareDespre antrenamentele porumbeilor la inceput de sezon sportivDespre sanatateDisparitia unui cosmarEducatia puilorEfectul caldurii si imunitatii in timpul curselorExcremente moiFa-ti temele inainte de a cumpara porumbeiFormula sucesului in sportul columbofilGafaitul la porumbeii de concursGhid de medicatieGHID SI INFORMATIIGradinita columbofilieiHrana porumbeilorHranire si IntretinereHreanul remediul naturalImperechereaLegile columbofileMai multeMetoda de hranire castigatoareMetode de joc ale masculilorMierea de albina remediul naturalModalitate de inperechereMotivatia porumbeilorMuschiiNaparlireaOpservatii personaleOtetul de mere remediul naturalPELINUL LA PORUMBEIPorumbei in forma si metode de zborPorumbei pierdutiPorumbei voiajori si argila   Porumbei voiajori si catina   Porumbei voiajori si Ceapa      Porumbei voiajori si otetul de miere         Sfaturi trucuriPorumbei voiajori si varzaPregatirea porumbeilorPregatirea puilor inainte de antrenamentePregetire si recuperareProcesul de naparlireProgram de concursProgram de iarna profilactic curativPt porumbei voiajori de zborReactii adverse ale medicamentelorReguli de angajare a porumbeilor la fondReguli de care sa ne amintimRenedii NaturaleReproducere si imperecherea porumbeilorReproducereaReproducerea si imperecherea porumbeilorRetete pentru porumbeiRetete pt porumbeiRolul sarurilor minerale in alimentatia porumbeilorSanatatea ochiuluiSchema de tratament preventiv la porumbeii voiajoriSecretul campionilorSelectia porumbeilorSelectia porumbeilorpt echipa de concursSelectia puilorSfaturiSfaturi despre sanatatea porumbeilorSisteme de jocSite-uri pt columbofiliSpecialistii olandezi si belgieniStiati caSuplimente naturaleTratament pentru porumbei voiajoriTricomonoza si infectii respiratoriiVariolaVarza pentru porumbeiVentilatia in volieraVitalitateaVitalitatea porumbelului voiajorVoiajoriVoiajori 2016Voliera

membru din 14 noiembrie 2010

Porumbei voiajori si catina

Ani de zile, virtutile catinii au fost ignorate, tocmai din cauza marii ei raspândiri. “Gard viu”, asa cum i se spune prin multe locuri, catina a fost vreme îndelungata doar prietena porumbeilor si a paunilor (ea lipseste si astazi din multe culegeri de plante medicinale), înainte sa devina o “bomba” a medicinei fitoterapeutice, o planta-miracol care vindeca aproape orice rau.

- Datorita cresterii rezistentei la agentii patogeni, creste si rezistenta la efort. Energizant puternic, da rezultate rapide în recuperarea energiei dupa efort fizic si intelectual. Scade durata de convalescenta dupa boala. Are efect antigripal si întareste sistemul imunitar. Preparatele din catina alba, asociate cu orice alt medicament (fie si crema), îi maresc acestuia considerabil efectul, scazând totodata actiunea negativa a medicamentelor de sinteza.

Catina este radioprotectoare, fotoprotectoare, cicatrizant puternic. Are efect pozitiv în cazul unei proaste circulatii periferice. Asociata cu alte plante medicinale, catina face minuni.
Pentru porumbei puteti folosi reteta de baza, catina facuta cu blander-ul ca o pasta, se pune intr-un borcan, se adauga miere de albine si eventual 2 aspirine pentru a stopa procesul de fermentatie naturala. Administrarea se face pe mancare asociata cu usturoiul sau alte preparate naturale, in medie 2 sau 3 lingurite la 1 kilogram de hrana.



O alta modalitate de a administra porumbeilor catina, este sub forma de ulei, uleiul de catina il puteti gasi la farmaciile naturiste.

Perioadele optime recomandate sunt acelea in care porumbeii au nevoie de recuperare rapida intre etapele de concurs, catina neavand contraindicatii, poate fi folosita pe aproape tot timpul anului.

Dintre toate fructele, catina contine cea mai mare cantitate de vitamina C, mai mult decat macesul si de aproape zece ori mai mult decat citricele.

La noi in tara intalnim catina alba si rosie, ambele cu un puternic efect antoxidant pentru organism.

Fructul de catina contine vitamina A, C, complexul B, E, P, K, F si microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier si sodiu. Catina este bogata si in beta-caroten (mai mult decat contine morcovul), dar si pectine, zaharuri, aminoacizi esentiali si acizi grasi esentiali.

Ca o concluzie la acest articol, putem sa tinem minte faptul ca un tratament naturist administrat periodic, ne pazeste porumbeii de eventualele boli ce pot fi tratate doar cu antibiotice cu spectru larg ce nu fac decat sa slabeasca imunitatea zburatoarelor noastre pe viitor si sa deterioreze flora intestinala, conducand dupa sine, ca orice medicament la efecte secundare.

Tratati-va porumbeii in mod natural, Dumnezeu a lasat cu un scop bine definit fiecare planta pe acest pamant, nu trebuie decat sa le folositi cu incredere.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.