30 poze   47094 vizite
Albume
Adapostul porumbeilorAdeno Coli PrevenireAlegerea reproducatorilorAlimentatia porumbelului voiajorAnomalii la naparlirea remigelorArticole utileBoala limbii albastreBoli si tratamente la porumbeiBolile porumbeilor si tratarea lorBolile respiratorii o problemaCaile succesuluiCalendar columbofilCalendarul de activitati columbofileCalitate vs cantitateCalitatea hraneiCeai de urzicaCele 10 reguli de baza ale reproductieiCerinteConcursuri pregetire si recuperareConsangvinizareaConstruirea consistentei la porumbeii dumneavoastraContactCosul sau manaCriterii de selectie a porumbeilor voiajoriCriteriile de selectie a porumbeilorCum sa reproduci porumbei buniDe vanzare porumbei cu norme au si cupeDepresia de consangvinizareDespre antrenamentele porumbeilor la inceput de sezon sportivDespre sanatateDisparitia unui cosmarEducatia puilorEfectul caldurii si imunitatii in timpul curselorExcremente moiFa-ti temele inainte de a cumpara porumbeiFormula sucesului in sportul columbofilGafaitul la porumbeii de concursGhid de medicatieGHID SI INFORMATIIGradinita columbofilieiHrana porumbeilorHranire si IntretinereHreanul remediul naturalImperechereaLegile columbofileMai multeMetoda de hranire castigatoareMetode de joc ale masculilorMierea de albina remediul naturalModalitate de inperechereMotivatia porumbeilorMuschiiNaparlireaOpservatii personaleOtetul de mere remediul naturalPELINUL LA PORUMBEIPorumbei in forma si metode de zborPorumbei pierdutiPorumbei voiajori si argila   Porumbei voiajori si catina   Porumbei voiajori si Ceapa      Porumbei voiajori si otetul de miere         Sfaturi trucuriPorumbei voiajori si varzaPregatirea porumbeilorPregatirea puilor inainte de antrenamentePregetire si recuperareProcesul de naparlireProgram de concursProgram de iarna profilactic curativPt porumbei voiajori de zborReactii adverse ale medicamentelorReguli de angajare a porumbeilor la fondReguli de care sa ne amintimRenedii NaturaleReproducere si imperecherea porumbeilorReproducereaReproducerea si imperecherea porumbeilorRetete pentru porumbeiRetete pt porumbeiRolul sarurilor minerale in alimentatia porumbeilorSanatatea ochiuluiSchema de tratament preventiv la porumbeii voiajoriSecretul campionilorSelectia porumbeilorSelectia porumbeilorpt echipa de concursSelectia puilorSfaturiSfaturi despre sanatatea porumbeilorSisteme de jocSite-uri pt columbofiliSpecialistii olandezi si belgieniStiati caSuplimente naturaleTratament pentru porumbei voiajoriTricomonoza si infectii respiratoriiVariolaVarza pentru porumbeiVentilatia in volieraVitalitateaVitalitatea porumbelului voiajorVoiajoriVoiajori 2016Voliera

membru din 14 noiembrie 2010

Cerinte

1. Porumbeii trebuie să aibă un penaj mătăsos. Am văzut păsări bune de talie mare, păsări bune de talie mică, păsări bune cu un corp alungit, păsări bune cu un corp scurt, păsări bune cu stern adânc, păsări bune cu un spate slab, dar niciodată nu am văzut o pasăre bună cu penaj de proastă calitate. În special păsările cu pene casante, care se rup uşor nu sunt de dorit.

2. O pasăre bună are un echilibru bun. Prefer porumbeii de talie medie, dar asta nu e musai. Un porumbel perfect oricum este de talie medie.

3. Porumbeii trebuie să aibă o stare de sănătate dobândită pe cale naturală. Orice pasăre se poate îmbolnăvi, dar cele care au nevoie de ajutor medical permanent sunt cele pe care trebuie să le eliminaţi.

4. Pupila ochiului trebuie să fie mică şi orientată spre înainte. Culoarea nu este relevantă.

5. Păsările bune au un caracter puternic sau spirit de luptă. Îşi iubesc teritoriul (boxa) şi vor lupta ca s-o apere. Am o preferinţă pentru femelele care nu-şi părăsesc ouăle nici chiar după 3 săptămâni de clocit. Şi mai am o preferinţă pentru păsările pe care le pot găsi pe întuneric chiar şi la o vârstă fragedă, pentru că ştiu în ce boxă sau pe ce odihnitoare se află. Porumbeii care nu au propriul raft şi pe care trebuie să-i caut prin toată crescătoria nu se numără printre favoriţii mei.

6. Toţi porumbeii buni au un gât perfect (laringe, esofag etc.). Nici prea roşu, nici prea larg deschis şi nu gâfâie. Aici, lucrurile pot fi interpretate. Şi păsările slabe calitativ pot avea un gât perfect, dar… dacă gâtul are defecte, acea pasăre cu siguranţă nu e bună.

7. Prefer porumbeii care nu năpârlesc prea repede. Păsările aflate la a 5-a pană năpârlită nu mai pot fi angajate la concursuri.

8. În timpul sezonului competiţional (şi în orice alt moment), păsările trebuie să fie nerăbdătoare să facă baie. Dar, dacă le place sau nu, acest lucru depinde şi de starea vremii. Când e cald şi senin, nu prea au chef de scăldat. Dar, când plouă, au chef. Dacă porumbeii unui prieten columbofil fac baie iar ai dvs. nu, nu puteţi da vina pe starea vremii, ci înseamnă că aveţi (o mică) problemă de sănătate.

9. Porumbeii trebuie să ouă la cel mult 2 săptămâni de la împerechere. În caz contrar, ar trebui separaţi pentru câteva săptămâni deoarece nu sunt în formă.

10. Dacă într-adevăr vă doriţi să deveniţi campioni, trebuie să fiţi duri uneori şi să eliminaţi unele păsări la care ţineţi foarte mult pentru că sunt blânde sau au o culoare frumoasă.

11 Din ziua în care au ieşit din găoace, corpul lor trebuie să fie puternic. Unei păsări care poate fi inelată şi la 10 zile, fiind prea slabă, îi lipseşte vitalitatea.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.