30 poze   47083 vizite
Albume
Adapostul porumbeilorAdeno Coli PrevenireAlegerea reproducatorilorAlimentatia porumbelului voiajorAnomalii la naparlirea remigelorArticole utileBoala limbii albastreBoli si tratamente la porumbeiBolile porumbeilor si tratarea lorBolile respiratorii o problemaCaile succesuluiCalendar columbofilCalendarul de activitati columbofileCalitate vs cantitateCalitatea hraneiCeai de urzicaCele 10 reguli de baza ale reproductieiCerinteConcursuri pregetire si recuperareConsangvinizareaConstruirea consistentei la porumbeii dumneavoastraContactCosul sau manaCriterii de selectie a porumbeilor voiajoriCriteriile de selectie a porumbeilorCum sa reproduci porumbei buniDe vanzare porumbei cu norme au si cupeDepresia de consangvinizareDespre antrenamentele porumbeilor la inceput de sezon sportivDespre sanatateDisparitia unui cosmarEducatia puilorEfectul caldurii si imunitatii in timpul curselorExcremente moiFa-ti temele inainte de a cumpara porumbeiFormula sucesului in sportul columbofilGafaitul la porumbeii de concursGhid de medicatieGHID SI INFORMATIIGradinita columbofilieiHrana porumbeilorHranire si IntretinereHreanul remediul naturalImperechereaLegile columbofileMai multeMetoda de hranire castigatoareMetode de joc ale masculilorMierea de albina remediul naturalModalitate de inperechereMotivatia porumbeilorMuschiiNaparlireaOpservatii personaleOtetul de mere remediul naturalPELINUL LA PORUMBEIPorumbei in forma si metode de zborPorumbei pierdutiPorumbei voiajori si argila   Porumbei voiajori si catina   Porumbei voiajori si Ceapa      Porumbei voiajori si otetul de miere         Sfaturi trucuriPorumbei voiajori si varzaPregatirea porumbeilorPregatirea puilor inainte de antrenamentePregetire si recuperareProcesul de naparlireProgram de concursProgram de iarna profilactic curativPt porumbei voiajori de zborReactii adverse ale medicamentelorReguli de angajare a porumbeilor la fondReguli de care sa ne amintimRenedii NaturaleReproducere si imperecherea porumbeilorReproducereaReproducerea si imperecherea porumbeilorRetete pentru porumbeiRetete pt porumbeiRolul sarurilor minerale in alimentatia porumbeilorSanatatea ochiuluiSchema de tratament preventiv la porumbeii voiajoriSecretul campionilorSelectia porumbeilorSelectia porumbeilorpt echipa de concursSelectia puilorSfaturiSfaturi despre sanatatea porumbeilorSisteme de jocSite-uri pt columbofiliSpecialistii olandezi si belgieniStiati caSuplimente naturaleTratament pentru porumbei voiajoriTricomonoza si infectii respiratoriiVariolaVarza pentru porumbeiVentilatia in volieraVitalitateaVitalitatea porumbelului voiajorVoiajoriVoiajori 2016Voliera

membru din 14 noiembrie 2010

Calitate vs cantitate

De cele mai multe ori tindem sa tinem un numar destul de mare de porumbei, si de cele mai multe ori uitam ca, calitatea primeaza inaintea cantitatii!


Pentru a obtine porumbei de calitate in crescatoria ta, trebuie sa devii necrutator cu pasarile care nu intrunensc calitatile rasei din care fac parte. Ca sa faci acest lucru trebuie sa cunosti rasa respectiva, dar totusi sunt cateva lucruri pe care le poti face fara neaparat sa cunosti in detaliu rasa respectiva. Pastreaza in crescatoria ta doar pasarile care intrunesc standardul rasei respective si cei care sunt sanatosi tun, mai jos este dat un exemplu in acest sens: Georges de Jaegher.

Sanatatea porumbelului este foarte importanta cand faci selectia, de cele mai multe ori penele si culoarea ciocului, carunculilor spun multe despre sanatatea pasarii. Nu vreau sa merg pana acolo incat sa ducem la ghilotina pasarile acestea, ar fi foarte necrutator, ci ar trebui sa incercam sa ii vindem altora care nu si-au creat standarde asa de ridicate in selectia porumebilor, poate daca avem posibilitatea sa creem o noua crescatorie unde sa ducem pasarile care nu se ridica la nivelul asteptarilor noastre, fie din punct de vedere medical fie doar din punct de vedere al aspectului.

De regula femelele sunt cele mai importante in crescatorie, si de aceea li se acorda mai multa atentie cand se face selectia. Ma voi referi in special la rasele de voiajori, si mai precis De Jaegher, numarul mare de femele de prim rang reprezinta cu adevarat bogatia reala a acestei familii de porumbei. In aceasta crescatorie sunt admisi doar porumebi destepti, cu o constructie buna, musculatura puternica, cu pene sanatoase, elastice, de aripi moi si inainte de toate de o vointa de neatins si cu o forta de viata (vitalitate) ce se revarsa.Lui Georges de Jaegher ii place, in reproductie sa practice consangvinizarea.

In fiecare porumbel curge acelas sange, iar acesta este secretul succesului lui. Dar acesta este si secretul muncii de inmultire cu rezultat. Iar ca si rezultat ies porumbei de calitate din crescatoria lui. Cu un numar mare de imperecheri de proba, grabeste selectia femelelor de reproductie. dansul tece cu vederea peste una-doua lipsuri ale porumbelului, daca caracterul lor este de asa natura.

Cele mai importante caracteristici ale unui porumbel, le considera ca fiind sangele pur si vitalitatea. Astfel nu de mirare ca se bucura de un renume international. Are curaj sa valorifice urmatorul principiu: cei mai buni concurenti sa fie asezati din timp in crescatoria de reproductie.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.