30 poze   52194 vizite
Albume
Adapostul porumbeilorAdeno Coli PrevenireAlegerea reproducatorilorAlimentatia porumbelului voiajorAnomalii la naparlirea remigelorArticole utileBoala limbii albastreBoli si tratamente la porumbeiBolile porumbeilor si tratarea lorBolile respiratorii o problemaCaile succesuluiCalendar columbofilCalendarul de activitati columbofileCalitate vs cantitateCalitatea hraneiCeai de urzicaCele 10 reguli de baza ale reproductieiCerinteConcursuri pregetire si recuperareConsangvinizareaConstruirea consistentei la porumbeii dumneavoastraContactCosul sau manaCriterii de selectie a porumbeilor voiajoriCriteriile de selectie a porumbeilorCum sa reproduci porumbei buniDe vanzare porumbei cu norme au si cupeDepresia de consangvinizareDespre antrenamentele porumbeilor la inceput de sezon sportivDespre sanatateDisparitia unui cosmarEducatia puilorEfectul caldurii si imunitatii in timpul curselorExcremente moiFa-ti temele inainte de a cumpara porumbeiFormula sucesului in sportul columbofilGafaitul la porumbeii de concursGhid de medicatieGHID SI INFORMATIIGradinita columbofilieiHrana porumbeilorHranire si IntretinereHreanul remediul naturalImperechereaLegile columbofileMai multeMetoda de hranire castigatoareMetode de joc ale masculilorMierea de albina remediul naturalModalitate de inperechereMotivatia porumbeilorMuschiiNaparlireaOpservatii personaleOtetul de mere remediul naturalPELINUL LA PORUMBEIPorumbei in forma si metode de zborPorumbei pierdutiPorumbei voiajori si argila   Porumbei voiajori si catina   Porumbei voiajori si Ceapa      Porumbei voiajori si otetul de miere         Sfaturi trucuriPorumbei voiajori si varzaPregatirea porumbeilorPregatirea puilor inainte de antrenamentePregetire si recuperareProcesul de naparlireProgram de concursProgram de iarna profilactic curativPt porumbei voiajori de zborReactii adverse ale medicamentelorReguli de angajare a porumbeilor la fondReguli de care sa ne amintimRenedii NaturaleReproducere si imperecherea porumbeilorReproducereaReproducerea si imperecherea porumbeilorRetete pentru porumbeiRetete pt porumbeiRolul sarurilor minerale in alimentatia porumbeilorSanatatea ochiuluiSchema de tratament preventiv la porumbeii voiajoriSecretul campionilorSelectia porumbeilorSelectia porumbeilorpt echipa de concursSelectia puilorSfaturiSfaturi despre sanatatea porumbeilorSisteme de jocSite-uri pt columbofiliSpecialistii olandezi si belgieniStiati caSuplimente naturaleTratament pentru porumbei voiajoriTricomonoza si infectii respiratoriiVariolaVarza pentru porumbeiVentilatia in volieraVitalitateaVitalitatea porumbelului voiajorVoiajoriVoiajori 2016Voliera

membru din 14 noiembrie 2010

PELINUL LA PORUMBEI

Pelinul (Artemisia Absinthium) este o planta erbacee perenǎ, ce poate sǎ ajungǎ pȃnǎ la 1,5 metri înălțime. Frunzele sunt de culoare gri-verde iar ȋnflorirea are loc de la începutul verii până la începutul toamnei. Florile sunt galbene și tubulare iar fructul este o achenă mică.Pelinul este o plantǎ foarte amarǎ cu proprietǎți antiseptice, antispastice, carminative, tonice dar și antibacteriene. Planta este adesea recomandatǎ în tratamentul indigestiei și al durerilor gastrice, mai ales ca aceasta conține substanțe esențiale pentru stimularea tractului digestiv și pentru îmbunătățirea funcțiilor vezicii biliare.Utilizat extern, pelinul este un adjuvant ȋn caz de dureri musculare și vindecǎ leziuni ale pielii precum: ȋnțepǎturi de insecte sau vânătăi. Alte utilizări ale pelinului includ: reducerea febrei, dar și atenuarea simptomelor de depresie. Ȋn scop medicinal se utilizeazǎ frunzele și florile din vȃrf.Pentru uzul intern, pelinul se recomandǎ ȋn caz de: depresie, anemie, diaree, paraziți intestinali, afecțiuni hepatice.

Contraindicații

Se recomandǎ utilizarea pelinului ȋn cantitǎți mici și pentru perioade scurte de timp, deoarece utilizarea excesivǎ poate duce la apariția intoxicației.

Cu ce ne ajuta pe noi columbofilii???

■Bun împotriva viermilor intestinali - Ai descoperit la ultimele analize că ai in crescatorie paraziti intestinali? Pelinul este planta cu cel mai puternic efect vermifug, de aceea e bine să dai 2- 3 linguriţe de tinctură de pelin in 1 litru de apa pe zi, timp de 7 zile.
■Poti scapa de paduchii de pana si nu numai - Faceti bai cu pelin: 1 L apa cu 3 linguri de tinctura de pelin o data pe saptamana ( 2 spalari sunt de ajuns)
■Uşurează digestia - Administrat la fel ca la viermii intestinali
Pelinul are mult mai multe intrebuintari, insa acestea cred ca sunt printre cele mai importante



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.