30 poze   52177 vizite
Albume
Adapostul porumbeilorAdeno Coli PrevenireAlegerea reproducatorilorAlimentatia porumbelului voiajorAnomalii la naparlirea remigelorArticole utileBoala limbii albastreBoli si tratamente la porumbeiBolile porumbeilor si tratarea lorBolile respiratorii o problemaCaile succesuluiCalendar columbofilCalendarul de activitati columbofileCalitate vs cantitateCalitatea hraneiCeai de urzicaCele 10 reguli de baza ale reproductieiCerinteConcursuri pregetire si recuperareConsangvinizareaConstruirea consistentei la porumbeii dumneavoastraContactCosul sau manaCriterii de selectie a porumbeilor voiajoriCriteriile de selectie a porumbeilorCum sa reproduci porumbei buniDe vanzare porumbei cu norme au si cupeDepresia de consangvinizareDespre antrenamentele porumbeilor la inceput de sezon sportivDespre sanatateDisparitia unui cosmarEducatia puilorEfectul caldurii si imunitatii in timpul curselorExcremente moiFa-ti temele inainte de a cumpara porumbeiFormula sucesului in sportul columbofilGafaitul la porumbeii de concursGhid de medicatieGHID SI INFORMATIIGradinita columbofilieiHrana porumbeilorHranire si IntretinereHreanul remediul naturalImperechereaLegile columbofileMai multeMetoda de hranire castigatoareMetode de joc ale masculilorMierea de albina remediul naturalModalitate de inperechereMotivatia porumbeilorMuschiiNaparlireaOpservatii personaleOtetul de mere remediul naturalPELINUL LA PORUMBEIPorumbei in forma si metode de zborPorumbei pierdutiPorumbei voiajori si argila   Porumbei voiajori si catina   Porumbei voiajori si Ceapa      Porumbei voiajori si otetul de miere         Sfaturi trucuriPorumbei voiajori si varzaPregatirea porumbeilorPregatirea puilor inainte de antrenamentePregetire si recuperareProcesul de naparlireProgram de concursProgram de iarna profilactic curativPt porumbei voiajori de zborReactii adverse ale medicamentelorReguli de angajare a porumbeilor la fondReguli de care sa ne amintimRenedii NaturaleReproducere si imperecherea porumbeilorReproducereaReproducerea si imperecherea porumbeilorRetete pentru porumbeiRetete pt porumbeiRolul sarurilor minerale in alimentatia porumbeilorSanatatea ochiuluiSchema de tratament preventiv la porumbeii voiajoriSecretul campionilorSelectia porumbeilorSelectia porumbeilorpt echipa de concursSelectia puilorSfaturiSfaturi despre sanatatea porumbeilorSisteme de jocSite-uri pt columbofiliSpecialistii olandezi si belgieniStiati caSuplimente naturaleTratament pentru porumbei voiajoriTricomonoza si infectii respiratoriiVariolaVarza pentru porumbeiVentilatia in volieraVitalitateaVitalitatea porumbelului voiajorVoiajoriVoiajori 2016Voliera

membru din 14 noiembrie 2010

Calitatea hranei

În primul şi în primul rând, mâncarea trebuie să fie de cea mai bună calitate.
Grăunţele de calitate sunt curate, cu un conţinut scăzut de umiditate. Grăunţele foarte umede sunt murdare, pline de praf şi mult mai sensibile la infestarea cu ciuperci, germeni bacterieni şi otrăvuri decât grăunţele uscate şi curate. Adevărul este că germenii aflaţi pe şi în interiorul grăunţelor vor afecta rezultatele păsărilor dumneavoastră din timpul reproducţiei, năpârlirii, concursurilor şi expoziţiilor. Mâncarea administrată porumbeilor voiajori trebuie să fie proaspătă, curată şi de cea mai bună calitate.

Realitatea este că mâncarea ieftină nu e niciodată cel mai bun aliment.
Fermierul primeşte mai mult pentru alimentele selecţionate decât pentru grăunţele afectate de vreme (inundaţii, secetă, grindină etc.), vândute în principal en gross. Unii comercianţi producători cumpără aceste alimente pentru crescătorii de porumbei din dorinţa de a menţine preţurile scăzute, însă nu vor să înţeleagă că alimentele neselecţionate pot fi mucegăite şi pline de toxine care distrug conţinutul nutriţional. Aceste mucegaiuri reprezintă un risc major pentru sănătatea porumbeilor, făcând echipa de zbor să fie predispusă multor boli. Grăunţele de calitate inferioară pur şi simplu nu reuşesc să asigure necesarul de energie şi nutrienţi al păsărilor ce participă la concursuri. Efectul e simplu: rezultate slabe şi îmbolnăvirea coloniei.

În ziua de azi, comercianţii de grăunţe fac eforturi mari pentru a furniza mâncare curată, fără ciuperci, bacterii şi toxine.

Majoritatea crescătorilor înţeleg acum că problema calităţii mâncării are un efect substanţial asupra performanţelor şi cumpără mâncare proaspătă, produsă de fermieri, garantat fără mucegaiuri şi toxine. Castle Grains din Queensland şi Fernando’s din Melbourne au fixat standardul pentru toţi comercianţii de grăunţe din Australia. Testarea culturii este cea mai bună metodă de a verifica grăunţele. Chiar dacă mâncarea testată nu e perfectă, ea poate fi totuşi îmbunătăţită, compensând cu aditivi anti-mucegai (PEP). Mulţi crescători folosesc în mod curent acest tip de aditivi pentru a-şi proteja amestecurile împotriva umidităţii pe perioada depozitării.

Porumbelul mănâncă mai mult grăunţe de calitate inferioară decât hrană uscată şi curată. În sine, acest lucru face grăunţele murdare şi mai scumpe.

Mâncarea trebuie să fie depozitată corespunzător şi protejată împotriva umidităţii şi a rozătoarelor.

Este necesară depozitarea corectă a grăunţelor după cumpărare dacă vreţi să le păstraţi în starea iniţială şi să nu fie infestate ulterior cu bacterii. Dacă permiteţi umezelii să se infiltreze în mâncare, atunci e foarte probabil ca mucegaiul şi bacteriile să-şi facă apariţia, anulând astfel toate eforturile dumneavoastră de a oferi păsărilor cea mai bună hrană. Dacă grăunţele sunt foarte uscate şi testele aplicate culturii ies negative, atunci ele trebuie depozitate într-un butoi vidat, amplasat la înălţime faţă de sol. Acest lucru va împiedica absorbţia umezelii din aer în perioadele cu umiditate crescută (ex: zilele ploioase şi cu umididate crescută pe timpul nopţii). Cel mai bine ar fi ca grăunţele cu umiditate ridicată să fie amestecate cu un aditiv anti-mucegai. Apoi să fie depozitate într-un recipient cu capac ce poate fi deschis pentru a permite uscarea în perioadele cu umiditate scăzută, după care sigilat când umiditatea creşte. E mult mai probabil ca sporii ciupercilor ce se fixează pe grăunţele umede să devină activi când acestea sunt depozitate în spaţii întunecoase şi fără curenţi de aer care să ajute la uscarea lor.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.