30 poze   47309 vizite
Albume
Adapostul porumbeilorAdeno Coli PrevenireAlegerea reproducatorilorAlimentatia porumbelului voiajorAnomalii la naparlirea remigelorArticole utileBoala limbii albastreBoli si tratamente la porumbeiBolile porumbeilor si tratarea lorBolile respiratorii o problemaCaile succesuluiCalendar columbofilCalendarul de activitati columbofileCalitate vs cantitateCalitatea hraneiCeai de urzicaCele 10 reguli de baza ale reproductieiCerinteConcursuri pregetire si recuperareConsangvinizareaConstruirea consistentei la porumbeii dumneavoastraContactCosul sau manaCriterii de selectie a porumbeilor voiajoriCriteriile de selectie a porumbeilorCum sa reproduci porumbei buniDe vanzare porumbei cu norme au si cupeDepresia de consangvinizareDespre antrenamentele porumbeilor la inceput de sezon sportivDespre sanatateDisparitia unui cosmarEducatia puilorEfectul caldurii si imunitatii in timpul curselorExcremente moiFa-ti temele inainte de a cumpara porumbeiFormula sucesului in sportul columbofilGafaitul la porumbeii de concursGhid de medicatieGHID SI INFORMATIIGradinita columbofilieiHrana porumbeilorHranire si IntretinereHreanul remediul naturalImperechereaLegile columbofileMai multeMetoda de hranire castigatoareMetode de joc ale masculilorMierea de albina remediul naturalModalitate de inperechereMotivatia porumbeilorMuschiiNaparlireaOpservatii personaleOtetul de mere remediul naturalPELINUL LA PORUMBEIPorumbei in forma si metode de zborPorumbei pierdutiPorumbei voiajori si argila   Porumbei voiajori si catina   Porumbei voiajori si Ceapa      Porumbei voiajori si otetul de miere         Sfaturi trucuriPorumbei voiajori si varzaPregatirea porumbeilorPregatirea puilor inainte de antrenamentePregetire si recuperareProcesul de naparlireProgram de concursProgram de iarna profilactic curativPt porumbei voiajori de zborReactii adverse ale medicamentelorReguli de angajare a porumbeilor la fondReguli de care sa ne amintimRenedii NaturaleReproducere si imperecherea porumbeilorReproducereaReproducerea si imperecherea porumbeilorRetete pentru porumbeiRetete pt porumbeiRolul sarurilor minerale in alimentatia porumbeilorSanatatea ochiuluiSchema de tratament preventiv la porumbeii voiajoriSecretul campionilorSelectia porumbeilorSelectia porumbeilorpt echipa de concursSelectia puilorSfaturiSfaturi despre sanatatea porumbeilorSisteme de jocSite-uri pt columbofiliSpecialistii olandezi si belgieniStiati caSuplimente naturaleTratament pentru porumbei voiajoriTricomonoza si infectii respiratoriiVariolaVarza pentru porumbeiVentilatia in volieraVitalitateaVitalitatea porumbelului voiajorVoiajoriVoiajori 2016Voliera

membru din 14 noiembrie 2010

Naparlirea

MEDICAMENTATIA
Se stie foarte bine ca medicamentele sunt de evitat cat mai mult posibil in timpul schimbari penajulu.
Dar…in cazul in care apar probleme de sanatate,nu prea ai de ales.
Ideea e ca in acest timp porumbei sunt mai vulnerabili,mai sensibli la boli,deoarece schimbarea penelor intr-un scurt timp le slabeste mult organismul.
Detalii

O problema care s-ar putea sa apara este parafifosul,dar,din fericire,medicamentul pentru aceasta boala nu influenteaza deloc schimbarea penelor,cu exceptia Baytril.
Bineinteles ca nu trebuie sa dai porumbeilor medicamente impotriva bolilor pe care nu le au,nici in sezonul naparlitului,nici in afara acestuia.
Daca faci acest lucru,vei slabi incetul cu incetul rezistenta lor la natura pana cand vei avea o familie de porumbei care nu vor mai putea fi ajutati in caz de probleme reale de santate.

ATENTIE
Medicamentele pe care trebuie sa le eviti in mod special sunt cele impotriva viemisorilor si ”coccidiozei”.
Daca sunt pe baza de sulf,s-ar putea sa fie daunatoare in cazul unui tratament de lunga durata.
Medicamentele impotriva Salmonelei nu sunt daunatoare in timpul schimbarii penelor,insa vaccinarea este.
Daca ii imperechezi la scurt timp dupa vaccinare,iti creezi mari probleme si s-ar putea sa-ti ruineze un ciclu intreg de reproducere.
Femelele s-ar putea sa nu mai faca oua sau sa fie infertile.
E nevoie de o pauza de circa 6 saptamani intre vaccinare si ziua in care incepi reproducerea.

CEAI SI VITAMINE
Firmele care vand suplimente stiu ca cei care cresc porumbei tin la ei si fac tot ca sa ii mentine in forma.
De aceea fac publicitate in mod agresiv unor chestii de care porumbeii au nevoie,dupa parerea lor,in mod absolut.
Gritul este mult mai important decat ceaiurile,vitaminile si altele.
Te-ai putea intreba de ce nu se promoveaza,daca e asa important.
Motivul e simplu,e greoi,nu e la indemana sa o faca si nu e profitabil.

HRANA
Dar in ceea ce priveste hrana?
N-ar trebui sa dai porumbeilor ”un amestec special pentru schimbarea penelor”?
Nu are nici un temei stiintific,asa ca nu te mai gandi la asa ceva.
Reproducatorii,pui participanti la curse,toti,primesc aceeasi mancare 365 de zile pe an,inclusiv in timpul schimbarii penelor.
E de la sine inteles ca in special in perioada de innoire a penelor,care este grea pentru porumbei,mancarea trebuie sa fie completa:cu destule grasimi,proteine,de fapt hrana trebuie sa fie completata tot timpul anului.
Atata vreme cat penele zboara din toate partile,porumbeii trebuie hraniti foarte bine.
Trebuie sa cantaresti porumbeii in mana in mod regulat pentru a le verifica greutatea.
Daca observi ca se depune grasimi in organism,trebuie imediat sa-i hranesti mai putin.
Porumbeii prea grasi nu sunt buni de nimic,nici pentru curse,nici pentru reproducere(femelele grase nu fac oua) si nici nu pot sasi schimbe penajul.
Porumbeii nu trebuie sa fie infometati,dar trecerea peste o masa in fiecare saptamana nu le face rau,dimpotriva,stimuleaza circulatia sangelui,si prin urmare,si schimbarea penelor.

LUMINA SI INTUNERICUL
Lumina si intunericul influenteaza enorm hormonii,ceea ce e bine stiut de catre crescatori care tin puii la intuneric.
La inceput procesul de schimbare a penajului se va schimba complet.
In aceasta perioada,unii crescatori vor sa fie mai intelegenti ca Mama Natura si tin lumina aprinsa ca sa forteze naparlirea.
Acest lucru este total gresit.
Exista o gramada de crescatorii care si-au ruinat un sezon intreg de curse pentru ca au tinut prea mult lumina aprinsa in timpul ierni.
Cand a inceput sezonul de curse,porumbeii lor insa mai schimbau penele si de aceea nu erau apti pentru inbarcare.
Prea multi oameni fac acest sport mai complicat decat este,iar unii complica si procesul de schimbare a penejului.

SUPRA AGLOMERAREA
Multi crescatori se plang ca porumbeii sunt stresati, nu au schimbat bine penele si nu sunt in forma.
Toate astea au ca principala cauza SUPRA AGLOMERAREA!!!



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.