30 poze   52204 vizite
Albume
Adapostul porumbeilorAdeno Coli PrevenireAlegerea reproducatorilorAlimentatia porumbelului voiajorAnomalii la naparlirea remigelorArticole utileBoala limbii albastreBoli si tratamente la porumbeiBolile porumbeilor si tratarea lorBolile respiratorii o problemaCaile succesuluiCalendar columbofilCalendarul de activitati columbofileCalitate vs cantitateCalitatea hraneiCeai de urzicaCele 10 reguli de baza ale reproductieiCerinteConcursuri pregetire si recuperareConsangvinizareaConstruirea consistentei la porumbeii dumneavoastraContactCosul sau manaCriterii de selectie a porumbeilor voiajoriCriteriile de selectie a porumbeilorCum sa reproduci porumbei buniDe vanzare porumbei cu norme au si cupeDepresia de consangvinizareDespre antrenamentele porumbeilor la inceput de sezon sportivDespre sanatateDisparitia unui cosmarEducatia puilorEfectul caldurii si imunitatii in timpul curselorExcremente moiFa-ti temele inainte de a cumpara porumbeiFormula sucesului in sportul columbofilGafaitul la porumbeii de concursGhid de medicatieGHID SI INFORMATIIGradinita columbofilieiHrana porumbeilorHranire si IntretinereHreanul remediul naturalImperechereaLegile columbofileMai multeMetoda de hranire castigatoareMetode de joc ale masculilorMierea de albina remediul naturalModalitate de inperechereMotivatia porumbeilorMuschiiNaparlireaOpservatii personaleOtetul de mere remediul naturalPELINUL LA PORUMBEIPorumbei in forma si metode de zborPorumbei pierdutiPorumbei voiajori si argila   Porumbei voiajori si catina   Porumbei voiajori si Ceapa      Porumbei voiajori si otetul de miere         Sfaturi trucuriPorumbei voiajori si varzaPregatirea porumbeilorPregatirea puilor inainte de antrenamentePregetire si recuperareProcesul de naparlireProgram de concursProgram de iarna profilactic curativPt porumbei voiajori de zborReactii adverse ale medicamentelorReguli de angajare a porumbeilor la fondReguli de care sa ne amintimRenedii NaturaleReproducere si imperecherea porumbeilorReproducereaReproducerea si imperecherea porumbeilorRetete pentru porumbeiRetete pt porumbeiRolul sarurilor minerale in alimentatia porumbeilorSanatatea ochiuluiSchema de tratament preventiv la porumbeii voiajoriSecretul campionilorSelectia porumbeilorSelectia porumbeilorpt echipa de concursSelectia puilorSfaturiSfaturi despre sanatatea porumbeilorSisteme de jocSite-uri pt columbofiliSpecialistii olandezi si belgieniStiati caSuplimente naturaleTratament pentru porumbei voiajoriTricomonoza si infectii respiratoriiVariolaVarza pentru porumbeiVentilatia in volieraVitalitateaVitalitatea porumbelului voiajorVoiajoriVoiajori 2016Voliera

membru din 14 noiembrie 2010

Modalitate de inperechere

Am fost foarte atent sa pastrez porumbeii pe care ii am, sa ii incrucisez, trebuie sa incrucisezi pentru ca consangvinizezi-consangvinizezi si apoi ii incrucisezi pe cei mai puternici pentru ca esti nevoit. Apoi, daca hibridarea reuseste, o voi imperechea inapoi cu porumbei originali. Nu voi incrucisa niciodata doi porumbei si apoi puiul lor sa il imperechez cu un alt porumbel incrucisat. Imperechind hibrizi vei reproduce doar hibrizi, in 2-3 generatii vei scapa total din mana liniile bune de porumbei. Cand un porumbel este bun arta este de al face sa ramana bun. Foarte multi oameni au porumbei de curse dar sunt foarte putini care stiu sa ii reproduca, sa puna o familie impreuna si sa o pastreze. Ma uit acum in jurul meu si pot sa spun ca 90% din oamenii care castiga incruciseaza porumbei foarte buni si reusesc sa se pastreze in clasament pentru 2-3 ani apoi dispar cu desavarsire. Pentru a ramane in clasament trebuie sa reproduci controlat, sa controlezi mereu pedigreele, sa cauti un porumbel foarte bun cu care sa faci hibridarea, daca produsii nu sunt buni sa ii elimini dar daca sunt buni sa ii imperechezi din nou cu porumbeii tai de baza. Am reprodus porumbei foarte buni in a doua generatie. Toata lumea se gandeste ca cel mai bun produs va fi obtinut in prima generatie dar in cazul meu acest lucru nu sa demonstrat. Am reprodus porumbei buni in prima generatie ( incrucisare) dar am gasit cei mai buni porumbei cand am reimperecheat produsul incrucisarii cu un porumbel din familia mea de baza( consangvinizare) rezultatnd o pasare care e 25% din porumbelul introdus si 75% din familia mea de baza. Am reprodus mult mai multi porumbei buni asa decat am reprodus la prima incrucisare. Daca sunt multumit de prima incrucisare mereu voi imperechea produsul inapoi cu familia mea de baza , daca produsul hibrid este egal cu ai mei il imperechez din nou cu un porumbel din familia de baza si sigur vor reproduce ceva foarte bun.
-Asta pentru ca tu stii ca ai o familie cu care incepi.
-Da. In nici un caz nu imperechez doi porumbei hibridati impreuna, pentru ca pot reproduce porumbei excelenti dau 99% din ei vor fi gunoi.
-Chaterine, Jef explica cateva performante obtinute cu familia voastra de porumbei care ati inceput sa o formati in anii 70. Este ceva care vrei sa precizezi?
-Crestem pentru performanta si ducem o munca de cercetare continua in perioada iernii. Petrecem foarte multe ore recapituland performantele pasarilor, observand care pasare sa descurcat bine sau care sa descurcat si mai bine. Petrecem foarte mult timp analizand pasarile, gandindu-ne la viitoarele imperecheri cu care vom incepe noul sezon. Nu exista o perioada din an cand te poti relaxa. De fapt toata pregatirea care o faci in sezonul de iarna isi va arata roadele in timpul competitiilor.
-Crestem pentru viteza si rezistenta. Astazi doar rezistanta nu e destul de buna. Ai nevoie de viteza. Pentru a invinge orice competitie din ziua de azi trebuie sa ai viteza. 800m/min nu e de ajuns. Cursa e pe 5-600 de mile, asa ca avem nevoie de sprinteri care zboara 600 de mile. Trebuie sa adaugi viteza. Trebuie sa fii atent cand urmaresti viteza. Am facut o incrucisare cativa ani in urma si anul asta avem porumbei care cad dupa 12-13 ore de cursa. Un porumbel sa intors si am fost mirat de cat de obosit era, nu am vazut un porumbl atat de obosit de foarte mult timp. Aia a fost prima incrucisare cu porumbei de viteza. 13 ore pot parea foarte mult pentru multi oameni dar porumbeii din familia mea de pasari dupa un zbor de 13 ore pot uneori sa zboare inca o ora in jurul crescatoriei. Acest porumbel parea obosit, i-au trebuit 2 minute sa intre in crescatorie. Nu am vazut un porumbel atat de obosit de ani de zile. E evident ca nu a mers hibridarea. Nu are rost sa ai porumbei mai inceti. Daca ai porumbei care zboara toata ziua si jumatate din urmatoarea zi nu are rost sa ii faci mai lenti, trebuie sa adaugi viteza trebuie sa ii faci sa zboare mai repede.
-Cand spui viteza, spui sa imperechem porumbei de maraton cu porumbei de viteza sau sa imperechem porumbei de maraton cu porumbei de maraton si sa ii alegem pe cei care zboara la viteze mari?


-Eu as incerca sa imperechez un porumbel care zboara foarte repede 400 de mile cu unul care zboara 5-600mile. Nu a mers mereu. Un porumbel care zboara 400 de mile foarte repede indiferent de conditiile intalnite, nu a mers mereu. Am incercat cate ceva in fiecare an. Am o familie foarte consangvinizata. In fiecare an incerc 1-2 incrucisari. Fac lucrul asta de foarte multi ani si doar 3 porumbei au ramas. Cand gasesti un porumbel bun care zboara bine 400 de mile si il incrucisezi cu ai tai si produsii sunt capabili sa zboare distante mari e o mina de aur. Cand vei reimperechea produsii cu porumbeii familiei tale le vor adauga viteza produsilor. Nu poti sta intr-un loc, am aceasi familie de porumbei care o aveam acum 20 de ani dar daca as concura dupa acelasi sistem de acum 20 de ani nu as castiga. Oamenii devin mai buni, porumbeii sunt hraniti mai bine, educatia devine mai buna, lucrurile se misca spre inainte, nu poti sta nemiscat trebuie sa te misti mereu si tu inainte.
-Cand ajungi in punctul in care crezi ca le stii pe toate, si crezi tu ca nu mai trebuie sa inveti nimic niciodata, vei merge doar in jos. Sa inveti e un proces care dureaza toata viata. Eu si Jef ne contrazicem mereu, desi suntem parteneri nu suntem mereu de acord, putem fi ambii extrem de incapatanati, dar dupa ce ,,vedem lumina!”
-Nu! Dupa ce tu vezi lumina!
-Amandoi avem dorinta de a cauta, de a cauta mai mult!
-Suntem langa crescatoria ta, in gradina din spatele casei. O crescatorie foarte frumoasa cu o deschidere foarte buna.
-Crescatoria e orientata de la est la vest, cu fata la sud.
-Ne poti explica cum se ventileaza crescatoria si cat de mare este in total?
-E lunga de 26 m,este construit din caramizi izolatoare de 5 inchi, podeaua este din lemn si sub podea sunt 2 inchi de izolatie. Acoperisul in interior este inchis si pe acoperis (in pod, sunt 8 inchi de izolatie). Usile si ferestrele au geamuri duble. E facut totul pentru a mentine temperatura constanta.
-Cat este crescatoria de lata?
-Inauntru 2,4 metri. Singura aerisire pe toata lungimea, exceptand fereastra deschisa de la pasarile de matca, este prin acest loc de 25mm ( cel indicat deasupra sputnikului). La toate cele patru sputnikuri este acest loc de 25mm deasupra. Fiecare compartiment are o aerisire in tavan care da in pod, sub tigle. Aerul circula liber in pod pe sub tigle. Aerul intra prin fanta de deasupra sputnikului, crescatoria fiind bine izolata aerul din interior e de obicei mai cald decat cel din exterior, aerul cade impingand aerul mai cald din interior in pod prin aerisiri. Aerisirea din pod e mica dar datorita diferentei de inaltime trage mereu evacuand. In consecinta mereu este tras aer nou in crescatorie. Daca as monta hornuri exterioare pe care sa le scot prin tigle atunci cand am avea presiune mare aerul ar fi impins prin hornuri inauntru amestecand tot circuitul, din acest motiv eu am montat hornuri in pod care se opresc sub tigle.
-Este o idee foarte foarte buna. Foarte diferit de orice alta crescatorie pe care eu am vizitato. Demonstreaza cum ideile mici transforma crescatoriile in locatii ideale pentru porumbeii din cursele internationale.
-Functioneaza! La cealalta locatie era un tip care concura cu acelasi sistem si a castigat un premiu national, fratii Harding din acest sat folosesc acelasi sistem in crescatoria vaduvilor si au castigat un premiu national, un alt prieten caruia i-am montat eu aerisiri identice a castigat un premiu national si eu din aceasta crescatorie am castigat un premiu national.
-Evident experienta isi spune cuvantul intre crescatorii din UK.
-Crezi in teoria ochiului sau in teoria aripii? Ce ai recomanda?
-In 1980 am inceput sa studiez teoria ochiului foarte aprofundat. Am facut desene si fotografii tuturor porumbeilor pe care ii aveam, am strans 7 cutii de materiale. Dupa 2 ani am zis ca trebuie sa insist, dupa 7 ani am realizat ca este o pierdere de timp de vreme si de orice alt ceva. Imi place sa vad un ochi luminos, care sa exprime sanatate. Culoarea nu conteaza. Oamenii spun ca nu se imprecheaza porumbeii cu aceasi culoare de ochi impreuna, daca vrei sa faci ceva imperechezi porumbeii cu ochi luminosi impreuna si vei creste lumina. Nu vad nimic in teoria ochiului, imperechez doar cel mai bun cu cea mai buna. Nu exista nici o bariera care sa impiedica sa imperechezi cei mai buni porumbei impreuna. Eu imperechez cel mai bun cu cea mai buna.
-Oamenii intreaba la ce te uiti cand cumperi un porumbel?
-Primul lucru la care ma uit este pedigree-ul. Oamenii spun ca pedigre-ul nu poate zbura si este adevarat. Genetica spune ca daca parintii si bunicii sunt foarte buni, sunt castigatori, dar au defecte, eu nici nu vreau sa privesc porumbeii. Cand pedigre-ul se potriveste privesc porumbelul. Atata timp cat pasarea e sanatoasa eu o cumpar, indiferent de forma marime etc. Daca vor rezulta castigatori dupa generatii ei vor fi de forma potrivita si de marimea potrivita. Lucrandu-i cu porumbeii mei ei puii vor iesi ca porumbeii mei 9 din 10 si apoi imperechindu-i pe cei buni din nou cu ai mei vor iesi 10 din 10 ca ai mei. Tot ce vreau este performanta, viteza si anduranta care sa ii impinga sa zboare.
-Stiu ca esti un mare fan al consangvinizarii, care sunt parerile tale? Ce consangvinizari au dat cele mai bune rezultate?
-Pe moment Farmer Boy care este tatal castigatorului international este imperecheat cu fiica lui care este sora 100% cu castigatorul international. Acei pui vor merge direct in matca dar vor fi incrucisati, daca incrucisarile merg produsii vor fi imperecheati din nou cu porumbei provenind din familia mea. Linia in familie, porumbelul initial, aveam o fiica din Filip, cea mai buna performanta a lui Filip a fost locul 4 national Cahore, era un porumbel bun a castrigat multe locuri de top in campionatul national, era bunicul lui Mill castigatorul locui 1 international de la Bordeaux, Am cumparat 3 pui din Mill, dar erau toti stranepoti din Filip, am vazut urmele lui Filip in toti. Practic analizand porumbeii de la care am inceput toti se trag dintr-un singur mascul, orice as imperechea cu orice eu de fapt consangvinizez spre masculul din care se trag toti. Alt porumbel care a intervenit a fost un fiu din Legend, a fost o incrucisare care a mers si a ramas. Aproximativ 3 porumbei au ramas din toate incrucisarile care le-am facut si am cumparat multi porumbei cum am un fiu din Starlight de la Etienne Meirlaen’s , am doi fii fin Euro Diamond a lui Brockamp’s de unul din el sunt multumit si cred ca va ramane. Aduc doar porumbei de top si doar foarte putini raman,..... Cand ai porumbei buni cauti ceva mai bun sa ii imbunatatesti, unde cauti acel lucru? Este foarte greu! Uneori gasesti dar sunt de diferiti ca forma si diferiti ca marime dar acest lucru de cele mai multe ori nu conteaza deoarece cand ii imperechez la a doua generatie inapoi cu ai mei devin identici si gasesti si plusul de valoare.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.